კვახის კრემ-სუპი

butternutsquashsoupინგრედიენტები:

  1. საშუალო ზომის კვახი
  2. 2 ჭიქა ქათმის ნახარში (ბულიონი)
  3. 3 სუფრის კოვზი ზეითუნის ზეთი
  4. 2 კბილი ნიორი (დაჭყლეტილი)
  5. 1 ხახვი (დაჭრილი)
  6. გადადუღებული რძე ან ან ნაღები
  7. 1/4 სუფრის კოვზი დარიჩინი
  8. მარილი, წითელი პილპილი
  9. 1/4 სუფრის კოვზი შავი პილპილი
  10. ფორთოხლის წვენი არომატისთვის

მომზადების წესი

ღუმელი გავაცხელოთ 400 გრადუსამდე. კუბიკებად დაჭრილი კვახს მოვასხათ 2 სუფრის კოვზი ზეითუნის ზეთი, შევკაზმოთ მარილით და პილპილით და მოვურიოთ. შენელებული კვახის კუბიკები მოვათავსოთ საცხობ ქაღალდზე და შევდგათ ღუმელში. ღუმელში გავაჩეროთ 20-25 წუთი. ამ პერიოდში მოვურიოთ 2-ჯერ მაინც.

ზეითუნის ზეთში მოთუშული კვახი მოვათავსოთ ბლენდერში, დავუმატოთ ქათმის ნახარში და მოვამზადოთ კრემი.

დიდ ჭურჭელში დავასხათ 1 სუფრის კოვზი ზეთი. საშუალოდ მხურვალე ზეთს დავუმატოთ ნიორი, ხახვი და მოვდაღოთ 2-3 წუთის განმავლობაში. მიღებულ ტექსტურას დავუმატოთ კვახისა და ბულიონის კრემი და მოვურიოთ. აღნიშნული მასა შევანელოთ დარიჩინითა და შავი პილპილით, დავუმატოთ რძე ან ნაღები და ხუთი წუთის განმავლობაში ვურიოთ ცეცხლზე.

გაგრილების შემდეგ დაუმატეთ ფორთოხლის წვენი და მოაყარეთ ცოცხალი პილპილი.

წყარო: http://reluctantentertainer.com/creamy-butternut-squash-soup/ 

Advertisements

დატოვე კომენტარი

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s